Село вече с кът за отдих

Село вече с кът за отдих

Нов кът за отдих – беседка с люлки и барбекю близо до водите на река Искър е изграден в мездренското село Брусен. Инициативата за изграждането му е на жителите на населеното място и с помощта на кметството. Разкрасяване на подстъпа към моста над р. Искър започна още през миналата година, но с труда на кмета на Брусен Георги Николов, както и с помощта на читалищното настоятелство, работници в детската градина и фирми от частния сектор, беседката бе финализирана и пригодена за използване.

За доброто настроение на всички бяха организирани игри по скачане с чувал и теглене на въже, в което отбори от по 6 човека премериха сили.

„Брусен е едно от малкото села в Общината с положителен прираст и се стараем да оставим за нашите деца красиви и сигурни съоръжения, а за техните родители – спокойствието, че децата им си играят на спокойно и сигурно място.“, заяви кмета на селото Георги Николов.

В двора на детската градина пък бяха освежени пейките и съоръженията за игра на децата. Обезопасени бяха също оградите и входовете към площадките за игра.


1


2019-03-27 09:23:45