Откриха сензорна стая в детска градина

Откриха сензорна стая в детска градина

Първа по рода си сензорна стая бе открита в ДГ „Слънчице“ град Мездра. В иновативната стая „Усмивка под дъгата“ ще се провеждат ситуации, игри и забавления за разпознаване и демонстриране на емоции, анти-стрес упражнения и комплекс упражнения за справяне с агресията и развиване на сетивата. Специализираното помещение е предназначено за работа с деца със специални образователни потребности.

Арт ателието предлага дейности за деца и родители за предаване на социален опит чрез изкуството на фона на релаксираща музика.

Стаята „Усмивка под дъгата“ ще бъде мястото, където родителите също ще могат да вземат участие в игрите заедно със своите деца без етикети и без напрежение.

Лентата на новата придобивка в ДГ „Слънчице“ преряза кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, който пожела на деца и родители все повече усмивки и приятни моменти в новата стая „Усмивка под дъгата“.

Сред гостите откриването бяха Елена Нанова – директор дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ в Община Мездра, Светла Дамяновска – уредник градска художествена галерия, учители на учебни и детски заведения в града, представители на институции, дарители.

 
2019-03-27 09:05:56