Ученици посрещнаха пролетта

Ученици посрещнаха пролетта

Ученици от СУ „Васил Левски“, ПГО „Елисавета Багряна“, ПАГ „Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Св. Кл. Охридски“ се събраха в НЧ „Развитие – 1892” в Бяла Слатина. С тях бяха и Боряна Петкова – директор Дирекция „Хуманитарни дейности и интеграция” и Христианна Павлова – младши експерт в същата дирекция, Василка Цачева – литературен критик и творец, председател на Краеведско дружество „Сребреня“ и авторите Цветан Диковски и Павлина Иванова.

Първият ден на астрономическата пролет и Световен ден на поезията бе символично начало на Ателието за творческо писане. То ще се обособи към Клуба на литературните творци от Бяла Слатина (нашето така наречено Литературно кафене). Тук ще се срещат две поколения таланти – начинаещите, младите, които имат желание и вече пишат и утвърдени белослатински автори. Ще се обменят идеи и споделят творби, ще има и съвети, напътствия…

Това бе първата среща и изява с тези деца. Младите автори: Раиф Василев, Василена Ценова, Кристиана Красимирова, Бояна Йорданова, Маргарит Тасков и Микаела Цекова от ПГО „Елисавета Багряна“, Цецка Пашовска и Мария Костова от СУ „Васил Левски“, Росица Иванова и Нелина Боянова от ПАГ „Н. Й. Вапцаров“ – Бяла Слатина и Петя Борисова от ОУ „Св. Кл. Охридски“ се представиха пред многобройната публика, между която – и много приятели, родители, почитатели на поезията. Тук бяха и техните преподаватели по „Български език и литература“ в четирите училища на града.
2019-03-25 14:59:12