Празник на френската култура и език в козлодуйско училище

Френската култура представиха в Козлодуй

Международният ден на франкофонията - 20 март за поредна година събра приятелите и почитателите на френския език и култура в козлодуйското СУ „Св. Кирил и Методий“, където отбелязването на тази дата е утвърдена традиция.

Празникът премина под мотото „Кажи ми 10 думи във всички форми“. Над 100 участници в спектакъла с различни изразни средства се присъединиха към усилието на милиони франкофони на 5ТЕ континента да дадат своя принос за един по-добър свят.

Бяха представени произведения на френски композитори, поети, художници, чиито годишнини се отбелязват тази година. Гимназистите, изучаващи френски език, зарадваха съучениците си с песни и танци на съвременни творци.

Кулминацията на вечерта бе представянето на абитуриентите на училището, които очароваха публиката с артистичните си изяви. Преди абитуриентите символично да се разделят със своето училище, те получиха сертификати за принос към франкофонията и цялата обич на многолюдната публика.

Гости на празника бяха кметът на община Козлодуй – Маринела Николова и преподаватели от Френскоезичния факултет на Химикотехнологичния металургичен университет София.

 

 


сн.1
сн.2
сн.3


2019-03-21 18:04:57