Номинираха кметове от Северозапада за пазители на българския дух  

Номинираха кметове от Северозапада за пазители на българския дух  

Трима кметове от Северозапада щурмуват наградите за „Кмет на месеца“ в категория „Пазители на българския дух“. Надпреварата традиционно организира порталът на българските общини Kmeta.bg. В конкурса за март гражданите на 9 общини ще могат да подкрепят своя градоначалник, ако вярват, че води родолюбива политика.

В категорията на големите общини (с население над 50 000 души) се състезава кметът на Видин Огнян Ценков. Негови конкуренти са Живко Тодоров (Стара Загора) и Галина Стоянова (Казанлък). В оспорваната надпревара до момента кметът на Видин се очертава почти сигурен победител с цели 62 % подкрепа. 

При средните общини (между 20 и 50 хил. души) за приза се бори кметицата на Троян Донка Михайлова. „Компания“ при номинациите й правят колегите й от Панагюрище (Никола Белишки) и Свищов (Генчо Гинчев).До момента Михайлова остава на трето място с около 4% подкрепа. 

Свой представител Северозападът има и при малките общини. Това е кметът на Белоградчик Борис Николов. Той ще спори за отличието с Дилян Млъзев от Елена и Николай Зайчев от Пещера.  Николов е на второ място във временната класация с малко над 20 % подкрепа от гражданите. 

Онлайн гласуването в портала Kmeta.bg ще продължи до 24 март включително.На следващия ден ще станат ясни победителите.

Всеки може да подкрепи свой фаворит на адрес https://www.kmeta.bg/konkurs/konkurs-kmet-na-meseca-za-mart-na-tema-paziteli-na-bulgarskiya-duh.

 
2019-03-19 13:42:00