Деца ще усвояват знания с робота Финч

Деца ще усвояват знания с робота Финч

Библиотеката при НЧ „Развитие-1892“-Бяла Слатина участва в проект за работа с робота Финч.

Софтуерът за програмиране с робота е предоставен за обучението на деца от 7 до 12 години от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки-България“.

Проектът е на национално ниво и малко библиотеки са избрани да се включат в него. Ученици от III и IV клас на НУ "Христо Ботев" и НУ "Цани Гинчев" правят  начални стъпки в програмирането с роботите Финч. Те позволяват лесно да се усвоят принципите на визуалното програмиране чрез работа с изображения, звуци и рисуване, дава свобода за моделиране на различни обекти от околната среда като по този начин обогатява културата на децата и развива творческото мислене и уменията за комуникация.

Обучението с робота Финч може да мотивира учениците да се насочат към компютърните науки, да осъзнаят, че това е област, в която те ще се забавляват да изследват и която ще им даде възможност за бъдещо професионално развитие.

 

Предвижда се курсът да завърши с решаването на задача в края на месец март, а най-добре представилите се ученици ще имат възможността да участват в пролетен лагер за напреднали по програмиране.

 

 

                                                         Валентина Бобойчева

 

 




2019-03-13 15:17:36