Събират млади артисти за ''Магията на Мездра''

Събират млади артисти за ''Магията на Мездра''

Заявки за участие във фестивал на изкуствата „Магията на Мездра 2019” събира вече общинската администрация в железничарския град. Проявата ще протече под надслов „Мой обичан роден край”. Право на участие имат възпитаници на детски градини, училища, читалища, както и младежки групи и индивидуални изпълнители до 29 години. 

Фестивалът ще протече в два дни – 2 и 3 май. Първият ще е посветен на изобразителното изкуство и литературата. Участниците ще представят за общата художествена изложба свои рисунки, отразяващи представата им за родния град или селище от община Мездра. Участниците, техни представители или ръководители трябва да донесат и предадат на организаторите в общинска администрация рисунките до 14 ч.

В 17 ч. на  площад „България” ще бъде открита изложба от фестивалните творби, след което ще започне рецитал по темата на фестивала. Участниците в рецитала трябва да изпълнят произведение на тема „Мой обичан роден край” (в рамките на 5 минути на учебно заведение).

Вторият фестивал ден ще е за певческо и танцово изкуство. Два концерта ще зарадват жители и гости на града. От 9 до 11.30 ч. изпълнения на деца до 7-годишна възраст, а от 17 до 19.30 ч.на сцената ще се изявят колективи или индивидуални участници на възраст от 7 до 29 години. За концертната програма могат да се заявяват участия (в рамките на 5-7 мин. на учебно заведение или читалище) в направления народни песни и танци или модерни песни и танци;.

Младите фотографи от община Мездра, подали заявките си в срок, могат да снимат проявите на фестивала и да изпращат своите снимки на e-mail: [email protected]. Фотосите ще бъдат публикувани на сайта на Община Мездра.

За участие във фестивала индивидуалните изпълнители и ръководителите на групи трябва да попълнят и подадат Заявка по образец и да осигурят Декларации за съгласие от родителите за фотозаснемане на децата до 18 години. Заявки се приемат до 12 април 2019 г.

Всички групови и индивидуални участници ще получат сертификати и награди, уточниха още от кместкия екип в Мездра. 
2019-03-07 10:44:02