Събраха 63 хил. лв. за ремонта на кораба „Радецки“

Събраха 63 хил. лв. за ремонта на кораба „Радецки“

Малко повече от 63 хиляди лева са дарени в кампанията за кораба-музей "Радецки", съобщи зам. -изп. директор на АЕЦ "Козлодуй" и организатор на кампанията Александър Николов.  Като председател на сдружението "Енергийно бъдеще за България" той сподели, че е изключително удовлетворен от масовото включване на училища, детски градини, пенсионерски клубове. Първоначалната цел на кампанията бе да бъдат събрани 250 хиляди лева за пълното възстановяване на кораба-музей.
"Разбира се, всеки е дал, колкото е могъл, не бих казал, че тук парите са толкова важни, колкото родолюбивото действие на тези българи", коментира Николов.

Включили са се стотици физически лица, има и двайсетина фирми.

"Искам да изкажа благодарност на всички, които се включиха в кампанията, да благодаря на Националния исторически музей, който подкрепи тази кампания", допълва Александър Николов.

Средствата ще бъдат предоставени за технически преглед на "Радецки". Националният исторически музей, който е собственик на кораба, трябва да обяви обществена поръчка за изпълнител. Корабостроителницата в Русе не работи, затова трябва да се търсят изпълнители от чужбина, преди всичко в акваторията на река Дунав.
2019-03-06 13:51:44