ДГ „Здравец” с нов физкултурен салон

ДГ „Здравец” с нов физкултурен салон

Изцяло реновиран физкултурен салон бе открит в детска градина „Здравец” в козлодуйското село Хърлец. Обектът е обновен по проект „Здрави и силни със спорт и игри”. Той е финансиран от Програмата за малки проекти, администрирана от Сдружение „Първи юни”, Бяла Слатина, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” на стойност 2 395 лева. На специален спортен празник беше представена новата придобивка на градината и в присъствието на гости децата направиха спортни състезания и игри.

„В Община Козлодуй за първа година работим като финансираме малки проекти и аз съм много удовлетворена от резултата. Имаме две изцяло обновени помещения в две градини и един реализиран спортен турнир. Това само за една година. Община Козлодуй ни съдейства с популяризация на програмата и сега до 8 март е следващия срок, до който очакваме новите проекти за осъществяване през 2019-та година. Сега вече идва ред на местната общност, която очакваме да се самоорганизира в Дарителски клуб, който да акумулира средства и всяка година да се подпомагат подобни малки проекти. Идеята на Америка за България е точно такава – да се подпомогнат местните общности, така че те сами да подпомаган обществено значими проекти”, каза председателят на сдружение „Първи юни” Наталия Костадинова.

Физкултурния салон ще се ползва по график от децата в детската градина, а в следобедните часове децата от училището в Хърлец също ще могат да го посещават.

Припомняме, че през 2018-та са реализирани три проекта на обща стойност 6 730 лева. Те бяха за зала за игри в детска градина „Звънче”, зала за спорт в Хърлец и реализиране на турнир по кигбокс от спортен клуб „Златните момчета”, с ръководител Георги Вачев.

 
2019-03-05 11:11:40