Двама депутати на националния празник в Бяла Слатина

Двама депутати на националния празник в Бяла Слатина

С тържествена церемония по издигане на националния флаг, в  Бяла Слатина беше дадено началото на празничния 3- ти март. В церемонията специално  участие взе военно формирование  54990 гр. Враца. Сред присъстващите бяха Красен Кръстев и Слави Нецов – народни представители в 44 –то Народно събрание, Веселка Борисова председател на ОбС Бяла Слатина, кмета на община Бяла Слатина, заместник кметове, кметове на населените места от общината, общински съветници.

„В ден като днешния, ние отново си спомняме миналото и героите с признателност .Тук и сега  свеждаме глава и коленичим пред подвига им. Осъзнаваме,че благодарение на тях , я има нашата България, има ни и нас….И  наша е отговорността да ценим свободата и мирния съзидателен живот, да опазваме българското за поколенията след нас!

Днес отново усещаме ,че мисията на този ден е да ни сплотява и пречиства. Пречиства ни с онази изконна обич към Родината, която ни прави горди българи, защото Трети март е не само тържествена дата, но и посока  към за запазване  на  българския собствен облик, с който се открояваме в обединеното европейско семейство.

Днес , на трети март  Ви призовавам да осъзнаем какво притежаваме ,  сами да направим избор   как искаме  да живеем и работим  за развитието на Нашата България- такава, каквато я  желаем за себе си и за децата си“! С тези думи се обърна към множеството, кмета на общината, инж. Иво Цветков.

В знак на признателност към подвига на загиналите за нашата свобода, бяха поднесени  венци и цветя пред паметника на загиналите във войните белослатинци. Празникът продължи с тържествен концерт на колективите при НЧ“ Развитие“.
2019-03-03 13:19:52