Над 5 хиляди човека посетиха щанда на община Мездра

Над 5 хиляди човека посетиха щанда на община Мездра

За първа година община Мездра участва със собствен щанд на най-голямото туристическо изложение у нас. За три дни посетители, гости и бизнес-партньори имаха възможността да се запознаят с условията за културен, религиозен и винен туризъм в Общината, както и с първото издание на „Добре дошли в Средновековието“ – четиридневен фестивал, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Interreg V-A – Румъния-България. Фестивалът ще се проведе от 16 до 19 май 2019 в Археологически комплекс „Калето“.

Щандът на община Мездра в Интер Експо Център привлече вниманието на посетителите с автентични гозби от латинската, прабългарската и средновековната кухни. Сладко козе сирене и масло с 9 вида подправки бяха акцент на провелото се в столицата 36-то издание на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа EXPO” 2019. Изключително атрактивни бяха и средновековни воини от сдружение „Авитохол“. Петя Крушева даде на посетители и гости уникалния шанс да вкусят и традиционни за средновековието хлябове – с лимец и ръж, както и с пресни подправки.

Гостите на „Ваканция и Спа EXPO” 2019 имаха възможността да се потопят в бита и традициите на средновековните бойци, както и да се докоснат до оръжията, с които са водили битките си.

Възхищението си от представянето на община Мездра засвидетелства и народният представител от област Враца в 44-ото Народно събрание Николай Иванов. Той даде „отлична“ оценка за представителите на Общината на изложението.

По време на изложението организаторите от община Мездра и представителите на АК „Калето“ проведоха делови срещи с национални и международни туроператори, туристически агенции и телевизионни медии за развитието на новата туристическа дестинация „Искърски каньон“.

През трите дни на „Ваканция и Спа EXPO” 2019 през щанда на община Мездра са преминали над 5000 човека.
2019-02-20 16:05:52