Наша кметица щурмува еко приз

Наша кметица щурмува еко приз

Може да гласувате за кмета на община Козлодуй Маринела Николова в конкурса "Кмет на месеца" за февруари 2019 г. на тема "Еко е, събираме разделно". Гласуването ще продължи до 24 февруари, а на следващия ден ще бъдат обявени резултатите. Това обявиха от екипа на кметицата. 
"Община Козлодуй е номинирана за монтирането и използването на подземни контейнери. В категорията средна община ние сме от малкото, които имат подобни еко съоръжения", поясниха от общинската администрация край Дунав и припомниха, че целта на иновацията е във въздуха да не се носи миризма на отпадъци, както и да се поддържа чистота в централна градска част. Другото предимство на подземните контейнери е, че няма достъп до тяхното съдържание. Вятърът не разпилява отпадъците, тъй като контейнерите са от затворен тип. Планът през тази година е да бъдат монтирани още 18 модерни подземни контейнери.

Конкурсът на Kmeta.bg по традиция е разделен в три категории - общини с население под 20 000 жители, общини с население между 20 000 и 50 000 жители и общини с население над 50 000 жители. Във всяка от трите категории са номинирани по трима кметове. А победителите се определят от онлайн гласуването на хората.
2019-02-18 15:19:36