Пчелари отбелязаха празника си

Пчелари отбелязаха празника си

За петнадесета поредна година пчеларско дружество „Нектар“ в Мездра отбеляза празника на пчеларите с изложба-базар на пчелни продукти. По традиция те бяха представени пред сградата на Община Мездра. Мото на изложението са думите на Алберт Айнщайн „Спасим ли пчелите – спасяваме и себе си“.

Председателят на дружеството Иван Братинов поздрави присъстващите с празника. Определи изминалата 2018 година като неблагоприятна за пчеларите, които въпреки това „с пословичен труд са постигнали задоволителни резултати“. Представи младото, надеждно попълнение на пчеларското дружество – двама ученици от ПГ „Алеко Константинов“ – Мездра Анатоли Литков от с. Царевец и Кевин Акат от с. Дърманци. Анатоли сподели, че е потомствен пчелар  - любовта към пчелите е наследил от своя прадядо и призна, че за него „пчеларството не е печеливш занаят, а благородна кауза“.

В изложбата-базар „Пчеларство-2019г“ се включиха 5 членове на дружество „Нектар“. Те представиха разнообразие от мед, цветен прашец, прополис и прополисова тинктура.

Пчеларите споделиха, че мечтата им е броят им да расте, природата да е благодатна, за да превърнат нашия град в „Медена Мездра“.
2019-02-15 11:18:05