Редят монашеска кухня на туристическо изложение

Редят монашеска кухня на туристическо изложение

Община Мездра представи за първи път свой самостоятелен щанд на провеждащото се в София туристическо изложение „Tourism and Spa Expo” 2019. Щандът бе посетен лично от министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя отбеляза задоволството си от първото самостоятелно участие на Мездра в най-голямото туристическо изложение в България.

„Мездра определено е място, което трябва да се види, имате чудесна крепост и забележителност. Изключително много се радвам, че за пръв път сте тук самостоятелно и определено имате какво да покажете “, коментира Ангелкова.

Tри са акцентите, с които Мездра участва на „Tourism and Spa Expo” 2019. Град Мездра и възможностите за отдих, средновековния фестивал „Добре дошли в Средновековието“ в Археологически комплекс „Калето“, който се представя съвместно с партньорите от румънската Община Добрословени и геопарк „Искърски каньон“.

Щандът на община Мездра е разположен в Зала 3 на Интер експо център. В събота, 16 февруари там ще бъдат представени средновековна кухня и средновековни оръжия. Предложените рецепти са от българска, византийска, западно-европейска, аристократична и монашеска кухня, чиито извори и историята на самите ястия ще бъдат презентирани на място. На щанда присъстващите ще могат да опитат сладко козе сирене с мед, сушени плодове и източни подправки, направено по латинска рецепта. Внимание ще привлече и домашното масло, ухаещо на 9 пресни подправки от манастирската лечебна кухня на XII век.
2019-02-15 09:31:11