Вината Ponte Dio- амбициозно начало с вдъхновение от земята

Вината Ponte Dio- амбициозно начало с вдъхновение от земята

Скоро на българския пазар ще се появят бели вина с марката Ponte Dio. Те са амбициозен старт, вдъхновен от хълмистите южни склонове на Мизия и нежния дунавски бриз, който дарява гроздето с минералност и аромати.  Ponte Dio са израз на вярата, че виното намира своята сила от земята на траките, но с вярата в небесното с почти магически ритуал се превръща във вдъхновение и извисяване. Тоест виното е мост на човека към Бога и Небето.

Вдъхновени от добрата реколта от грозде през миналата есен, амбициозните лозари от град Мизия решават да направят свои вина. И съвсем естествено се доверяват на технолозите на местните изби. Така Ponte Dio Шардоне 2018 г. е поверено на майсторството на проф. Бамбалов в шато Бургозоне.

Флагманът на сортовете в Северозапада- емблематичния Врачански мискет е преработен в шато Типченица от младия и талантлив винар инж. Надя Минева. За първи път е експериментиран и купаж с Шардоне. Изключителна изненада за ценителите ще бъде първата реколта от Ризлинг, който крие сладост и напомня на полусухите вина, споделя собственикът на масива Младен Цолов. „Благодаря на нашия уайнмейкър, който даде насоки как нашите вина да имат свой облик, специфично лице и характер. Вярваме, че с качествените си бели вина ще докажем, че Северозапада има прекрасни тероари с голямо слънцегреене, температурни инверсии и с мекотата на дунавския вятър, които ще намерят своите почитатели не само в България.

Лозарската компания „Голдън фрут“ вече притежава 350 дка лозя с бели сортове, от които 250 в град Мизия и 100 дка в Славотин.

 
2019-02-14 08:54:03