Мизия празнува 49 години от обявяването й за град

Мизия празнува 49 години от обявяването й за град

С „Честит празник“ се поздравяват днес жителите на Мизия. На 13 февруари 1970 година, с указ, Президиума на Народното събрание променя административно, икономически, социално и културно облика на бившето село Букьовци, което официално е обявено за град.

Днес сесията на Общинския съвет в Мизия започна със спомена за далечната 1970 година, за управниците на Мизия в годините и равносметката, представена от председателя на местния парламент.

„Мизия върви напред  благодарение на кметовете, които са начело на града през годините. Въпреки политическата си принадлежност те работиха в именото на хората. Мизия може да се похвали с асфалтирани улици, санирани сгради по различни програми, обновена здравна служба, детски площадки и редица реализирани инфраструктурни и социални проекти“, заяви по време на сесията председателят на общинския съвет Лидия Костова.

Присъстващите на заседанието, начело с кмета д-р Виолин Крушовенски си обещаха да работят все така задружно в името на хората и развитието на Мизия.

„Наша цел е община Мизия да е добро място за живеене и желано място, където младите да отглеждат децата си!“.

Тържественото отбелязване на 49-годишнината от обявяването на Мизия за град е насрочено за утре, когато от 17 часа в местното читалище концерт ще изнесе народният певец Николай Учкунов.

 
2019-02-13 17:25:00