Цял град замирисва на асфалт

Цял град замирисва на асфалт

Мащабна акция с кодово име "Асфалт" стартира от петък в Козлодуй. Десетки от най-компрометираните участъци в атомната столица ще бъдат аварийно "изкърпени" със студена асфалтова смес. Тя ще покрие най-дълбоките и опасни кратери по пътищата в града. Закупени са 20 тона материал, уточниха от местната администрация и допълниха, че ремонтните работи са възложени на общинското предприятие „Комунална дейност”

Приоритетни за изкърпване ще бъдат улиците „Янко Сакъзов”, „Кирил и Методий”, „Ломска”, „Христо Ботев”, районът на „Новия пазар”, районът на ЦГЧ (зад СМК), районът на СУ „Христо Ботев”, районът на 8-те улици, „Стефан Караджа”, „Симеон Русков”, „Васил Коларов”, „Освободител”, както и други единични участъци, уточниха от кметския екип в града. 
Ремонтните дейности стартират в петък и ще се изпълняват през светлата част на деня при въведена временна организация за безопасност на движението и ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и светлини през останалата част от денонощието.

При стартиране на строителния сезон през месец април пък ще бъдат засипани с фрезован асфалт и инертни материали улиците, които са с трошенокаменна настилка или изцяло липсва такава. Приоритетни ще бъдат улиците: „Добруджа”, „Крайречна”, „Кокиче”, „Безименна”, прилежащ участък от „Хаджи Димитър”, „Лозенград”, крайният участък на „Рангел Панталеев”, продължението на „Васил Левски”, част от улиците в кв. „Янтра”, продължението на „Царибродска” и редица др., заложени в програмата на Община Козлодуй за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа.

Междувременно, припомниха от местната управа, от понеделник стартираха аварийни ремонтни работи по корекция нивото на капаците на ревизионните канализационни шахти с това на уличните настилки. Поетапно през годината ще бъдат всички, които от години представляват затруднение и предпоставка за произшествия при преминаването на МПС по уличната мрежа, категорични са от щаба на Маринела Николова.

През тази година общинската администрация ще инвестира средства в закупуване на специализирана машина за полагане на топла асфалтова смес, работеща на принципа на рециклирането (захранва се с фрезован асфалт и битум), с която ще се поддържа уличната мрежа на територията на общината.

"Тази инвестиция от една страна ще минимизира разходите за закупуване на асфалтови смеси, а от друга страна – ще се оползотворяват рационално остатъчните строителните материали и отпадъци от ремонтни дейности", коментираха от Община Козлодуй.
2019-02-13 10:55:12