Дават по 600 лева за осиновяване

Дават по 600 лева за осиновяване

Еднократна финансова помощ в размер на 600 лева ще получават лица и семейства при раждане или осиновяване на дете в община Козлодуй, обявиха от местната администрация.Обект на финансиране са както самотни родители, така и семейства, при които поне единият е жител на общината от едва година. Важни условия при кандидатстването са родителите/осиновителите да са навършили 18 г., да имат средно образование и да нямат просрочени задължения към местната хазна до момента на подаване на заявлението.

Разглеждането на подадени документи и разпределението на средствата за новородени или осиновени деца ще се извършва от комисия, която ще осъществява контрол за спазване на реда и условията посочени в правилника.

От подкрепата могат да се възползват семейства, чиито деца са родени или осиновени след 1 януари тази година. Помощта се отпуска до една година след раждане/осиновяване на детето.

Кандидатстването може да се извърши чрез подаване на заявление до кмета на общината по образец в информационния център на администрацията на адрес ул. „Христо Ботев” № 13, уточниха от местната управа.
2019-02-11 15:05:29