Събков обеща помощ за родилното в Мездра

Събков обеща помощ за родилното в Мездра

Екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ – Мездра чества своя професионален празник – Деня на родилната помощ, по-известен като Бабинден. Кметът на Общината инж. Генади Събков, секретарят Севдалина Джамбазка и директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ Елена Нанова отрупаха с цветя и подаръци завеждащия отделението д-р Владимир Цеков, управителя на болницата д-р Илияна Михайлова и целия персонал на АГ отделението.

Д-р Владимир Цеков и екипът му почерпиха гостите и припомниха, че за 2018 година 197 са родените деца, от тях  - две двойки близнаци. Завеждащият отделението сподели какви са най-спешните нуждите на отделението, а кметът обеща съдействие за поддържане на високото ниво на родилното и улесняване работата на лекари и акушерки.

По-късно кметът посети и първото за 2019 година бебе, родено на 2 януари – Васил Николов от Мездра и последното за 2018 г. – Цветозар Митев от с. Боденец, роден на 31 декември. Момците получиха освен играчки и сребърна гривничка с червен конец – против уроки и за късмет.
2019-01-21 13:51:06