Старо читалище стана модерно кино

Старо читалище стана модерно кино

Снощи официално бе открита ремонтираната сграда на старото читалище в Бяла Слатина. Лентата на обновеното културно средище прерязаха кметът на общината инж. Иво Цветков и председателят на читалище "Развитие 1892" Теменуга Станчева.

Запустялата сграда е събудена за нов живот, благодарение на проект по Програмата за развитие на селските райони. Идеята е на Сашка Първанова- директор на дирекция "Европейски проекти" в община Бяла Слатина. Изпълнител на ремонтните дейности е "Райкомерс конструкшън" с технически ръководител Васил Димитров. Активно се включва и общинското предприятие "Чистота и строителство".

На фона на кадри от предишното и днешно състояние на старото читалище кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков благодари на всички, допринесли за прекрасния вид на културната институция. Той припомни историята на сградата, която е била пълна с живот в началото на миналия век и която опустява и се занемарява в края му. Сега тя възкръсва като модерно 3D кино със 199 места на две нива. Цветков обеща не по-малко красиво да стане и обновеното читалище в с. Търнава.

Сред гостите на откриването бяха народните представители Красен Кръстев и Слави Нецов, председателят на ОбС Веселка Борисова, общински съветници, кметове, директори на училища и общински институции и представители на интелигенцията и бизнеса.

Специално за повода имаше стилен коктейл, а след него всички се насладиха на първата безплатна 3D кино прожекция в Бяла

Слатина в последните 30 години. Киното ще работи в партньорство на общината с "Роял" ООД Мездра със собственик Вероника Захариев и всички белослатинци ще могат да гледат всички световни и български кинохитове.

Иво ЙОРДАНОВ 
2019-01-21 09:34:15