Кръгово и сух фонтан вдигат на входа на Козлодуй

Кръгово и сух фонтан вдигат на входа на Козлодуй

Кръгово кръстовище с обособен "сух фонтан" в центъра смята да изгради общинската администрация в Козлодуй. Новото съоръжение ще се вдигне на входа на града улиците „Георги Димитров“ и „Освободител“ и ще бъде с диаметър минимум 30 метра. Това сочат данните в обществената поръчка за изготвяне на работните проекти и осъществяване на авторски надзор по време на строителните дейности, която обяви кметският екип в атомната столица. В зоната на новото съоръжение проектантът трябва да предвиди изграждането на ново улично осветление. 

Предмет на проектиране са още близо километър и половина от ул. „Хан Аспарух“, около 445 метра от ул. „Митко Палаузов“ и 160-метров участък от ул. „ОТ941 до ОТ937“, където ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на уличните настилки, е посочено още в документацията по процедурата.

За изработването на работните проекти и осъществяването на авторски надзор по време на строителството от бюджета на Община Козлодуй са предвидени 74 000 лева с ДДС, от които 67 272 – за проектиране и 6 736 лева – за осъществяването на авторски надзор. Кандидатите могат да участват в процедурата в срок до 23 януари, а получените оферти ще бъдат отворени на следващия ден.

          
2019-01-08 14:33:56