Обявиха литературен конкурс посветен на Ботев

Обявиха литературен конкурс посветен на Ботев

Община Козлодуй обявява Общински литературен конкурс за есе „Свободата като избор на личността в поезията на Ботев“, посветен на 171 години от рождението на Христо Ботев.
Цел: Конкурсът е част от Общинския културен календар за 2019 година на Община Козлодуй и има за цел насърчаване на деца, младежи и възрастни творци с изявен интерес към литературата и творческото писане.
Условия за участие в конкурса: Общински литературен конкурс на тема „Свободата като избор на личността в поезията на Ботев“ е за написване на есе. Право на участие имат деца и младежи от 14 до 19 годишна възраст и лица над 19 годишна възраст. Конкурсните текстове трябва да са с максимален обем 2 печатни страници, формат А4, на български език, размер на буквите 12 пункта.
Награди: Оценяването ще се извърши от комисия, включваща литератори и дейци на културата. Изискването на комисията е текстът да бъде авторски. Комисията ще толерира кандидатите с високо ниво на езикова култура и ще поощрява оригиналността на представените идеи.
Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. До края на месец януари Община Козлодуй ще обяви победителите. Наградените есета ще бъдат представени в рамките на Програма „Ботеви дни 2019” през месец май.
Срок за изпращане на творбите – 21 януари 2019 г. Произведенията да се изпращат на адреса на Община Козлодуй (гр. Козлодуй, 3320, ул. „Христо Ботев” № 13) или по електронна поща [email protected]
Не забравяйте да приложите към текстовете: двете имена на участника; година на раждане; адрес, имейл и телефонен номер; име на учебното заведение, ако участникът е между 14 и 19 годишен.

 
2018-12-20 10:28:39