БСП с искане за оставки и проверки след палежа в Галиче

БСП с искане за оставки и проверки след палежа в Галиче

"Село Галиче е символ на ретро-мутренската държава. Това е селото с най-много палежи и побои на глава от населението в нашата малка държава", това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция на "Позитано" 20. Той обясни, че в селото страхът, омразата и безнадеждността са  ежедневие. "На частичните избори БСП пусна много жалби и възражения, но с помощта на ГЕРБ кандидатът на Ценко Чоков беше избран за кмет", поясни Добрев. 

"На 12 декември беше извършен пореден палеж срещу моето семейство от групата на Ценко Чоков", това каза кандидатът за кмет на село Галиче  Веселин Тушинов. Той разказа, че се знае кои са извършителите. "Това, че не можем да го докажем, не означава обаче, че не са те. Спокойствие имаше само, когато бяха в ареста 11 месеца", допълни Тушинов. "Преди 2 месеца беше запалена къща на друг свидетел срещу Ценко Чоков. Пред свидетели беше пребито и едно момче - наш застъпник. Ценко Чоков и неговата група придобиха чувство за безнаказаност и дерибействат в нашия район", обясни той. "Те са на свобода, всичките са осъдени на първа инстанция с минимални присъди. Това ги окрилява, за да извършват нови престъпления. Страхът в селото е повсеместен - всяко семейство се притеснява. Ситуацията излиза извън контрол. Няма държава и закони в това село", заключи Тушинов.

Кирил Добрев се обърна към министъра на вътрешните работи. "Моментално да се насрочи проверка на областна дирекция Враца и да бъде освободен директорът на РПУ Бяла Слатина - Красимир Йончев", каза зам.-председателят на БСП. Той поясни, че по времето на Йончев са извършени всички палежи и побоища в Бяла Слатина, както и че е върнат на работа преди 6 месеца. По думите му атмосферата в селото продължава да бъде същата. "Моментално да бъде възстановен редът и спокойствието в селото. БСП няма да позволи нито един от нейните членове, застъпници, симпатизанти да бъде подложен на тормоз - физически, финансов и всякакъв друг. В противен случай - ще прибегнем към искане на оставка на министъра на вътрешните работи", призова Добрев. 

 

 

 

 
2018-12-18 09:38:46