Позлатиха внука на селски кмет

Позлатиха внука на селски кмет

Позлатен с бижута, също като дядо си Ценко Чоков, е невръстният внук на скандалния бивш кмет на врачанското село Галиче, който бе осъден за отвличане, побой и палеж. Това съобщава „България днес”.  Макар и да е само на три месеца и половина, бебето вече носи гривна от благороден метал на ръчичката си, показват снимки, публикувани в социалните мрежи. Бижуто е от серията "бебешки накити", които са особено актуален моден аксесоар сред пеленачетата през последните години. Гривната на наследника на фамилията Чокови е с интересна плетка на синджирчето, което по средата е прекъснато от правоъгълна пластина. На плочката е изписано името на момченцето - Цветелин, което е кръстено на дядо си и баба си. Мъникът се появи на бял свят в началото на септември. Първородното внуче на бившия кмет на Галиче поема първа глътка въздух, докато дядо му е в ареста.

Преди да бъде прибран зад решетките, дебелите златни ланци бяха знак за просперитет и запазена марка за селския управник. Ценко Чоков носеше в ежедневието си поне по няколко дебели вериги от благороден метал на врата си. По купони се появяваше с поръчкови огърлици на известни бижутерски марки. Селският управник свали веригите от врата си, след като бе арестуван при мащабна полицейска акция по обвинения за отвличане, побой и палежи в края на май 2016 г. Чоков се раздели с любимите си бижута, докато бе в килия, в която се поболя сериозно. Той се появяваше без ланците си и по време на заседанията по делото срещу него в спецсъда, който го осъди на 4,5 г. затвор по повдигнатите обвинения. По същото дело присъда получи и синът на бившия кмет - Мартин, който е татко на първородния внук на Ценко. Двамата в момента обжалват наложените им наказания и са под "домашен арест". Ценко Чоков бе пуснат на свобода заради влошеното му здравословно състояние, а това се случи близо месец след като стана дядо.

Много и тежки болести налягат зад решетките скандалния кмет, който управлява Галиче 20 години. Според представените експертизи Чоков страда от диабет, диабетна полиневропатия, няколко язви, дискова болест, урологично заболяване. Претърпял е операция, а му престоят и други хирургични интервенции. Именно заради тях магистратите променят мярката му в "домашен арест", който той да изтърпява в София. Според слухове в Галиче лекият ограничителен режим е позволил на Чоков да се запознае с внука си. Бебето било доведено от родителите си в столицата малко след като навършило 40 дни, тъй като дядо му няма право да напуска адреса, на който е определено да е под "домашен арест". Същата мярка е наложена и на сина на Чоков - Мартин, който бе подсъдим заедно с баща си. Когато наследникът на фамилията се родил, младият татко получил разрешение да напусне дома си в Галиче и да пристигне в София за изписването на бебето и майката от болницата.

 
2018-12-13 15:12:54