Подпомагат с хранителни пакети крайно нуждаещи се

Подпомагат с хранителни пакети крайно нуждаещи се

Хранителни продукти за възрастни и самотни хора дариха чрез Фондация „Проект Северозапад“  служители на компаниите Дживиси Сървисиз и Фератум България. Храната ще се разпредели от Домашния социален патронаж в Мездра. Хранителните пакети съдържат продукти от първа необходимост, опаковани или вакуумирани за по-дълга трайност.

С дарената храна ще се оформят 13 хранителни пакета за потребители на услугата „Помощ в дома“ от селата Лютиброд и Игнатица, която Фондацията предлага в региона. През зимата на 2017, както и през настоящата 2018 година, обучен персонал от фондацията се грижи за възрастни хора в няколко села.

Пакети ще има и за хората от старческия дом, за кухнята на общинския социален патронаж, както и за наскоро осиротяло семейство от с. Лютиброд. Седем  деца, на възраст от 2 до 13 години, са останали сираци, след като бащата починал преди месец. За тях се грижи майка им.

Освен храната, компанията Дживиси Сървисиз осигурява и средства за заплащане на домашните помощници, грижещи се за възрастните хора през зимните месеци в селата Игнатица и Лютиброд. 

Вече трета година Фондация „Проект Северозапад“ и община Мездра подпомагат крайно нуждаещи се.

Дарителската акция не е „доброто, което идва по Коледа“, а поредна целенасочена  инициатива в помощ на възрастните самотни хора от общината.

 
2018-12-12 09:12:37