След 50 години любов двойки подновиха клетвите си

След 50 години любов двойки подновиха клетвите си

11 двойки от Община Мездра отпразнуваха златна сватба в Деня на християнското семейство. Украсена тържествено, ритуалната зала посрещна за пръв път в историята си златни младоженци. Под звуците на Менделсон и в изискана атмосфера, двойките имаха възможността да усетят сватбения трепет след цели 50 години съвместен живот. Ритуалът бе воден от лицата по гражданско състояние Соня Русинова, Доля Йотова и кметът инж. Генади Събков. Пред тях младоженците – юбиляри потвърдиха отново своето заветно „Да“ и подновиха брачните си клетви.

След като приеха залък хляб с мед и отпиха от искрящо шампанско, двойките получиха и Удостоверение за златна сватба, както и букет цветя за дамите и бутилка червено вино за господата.

Музикални поздрави поднесоха деца от Център за подкрепа за личностно развитие и детски танцов състав „Мездренче“.

На сватба като на сватба, младоженците направиха снимка за спомен с празничната специална торта, която по-късно бе разрязана от Стоян и Тодорка Стоянови от с. Боденец..

Най-възрастният сред юбилярите – 83-годишният Иван Илиев пожела всички да стигнат и надминат неговата възраст. Присъстващите изразиха желание инициативата да стане традиционна, така и други „набори“ да могат да усетят емоциите от повторния сватбен ден.

Тържеството продължи в сватбена атмосфера с богата трапеза, снимки и много веселие. Инициативата за „златна сватба“ е първа по рода си в общината.

98 двойки са сключили граждански брак в община Мездра през 1968 година, от тях само 24 още живеят на тази територия. 11 потвърдиха участие в ритуала и си казаха „Да“ за следващите 50 години:  

Христо и Цветана Петкови, Цветан и Тана Йончеви, Петър и Иванка Ташкови, Иван и Спасена Коцеви, Иван и Кина Стоянови, Стоян и Тодорка Стоянови, Марин и Пенка Маринови, Николай и Галина Ценови, Иван и Севдалина Илиеви, Войн и Тодорка Славчеви и Георги и Василка Христови.

 
2018-11-21 15:54:20