Плакет за златна сватба връчи кметът на Козлодуй

Плакет за златна сватба връчи кметът на Козлодуй

Плакет по случай златната сватба на семейство Анастасови от Крива бара връчи кметът на Козлодуй Маринела Николова в края на изнесената си приемна в селото.  Кирил и Цветанка се врекли във вярност на 14 юли през далечната 1968 година. От години живеят в София, но през лятото се връщат в родното село.

"Много сме благодарни за вниманието, което кметът на общината ни оказва с този плакет. Не го очаквахме", сподели Цветанка Анастасова.  Тя и съпругът изказаха и искрено удовлетворение от развитието на родното им село. Отскоро площадът е с нова визия и автобусна спирка.

„Изключително ми е приятно, че сме заедно отново и честно казано, това, което виждам като подобрения в Крива бара, много ме радва”, отбеляза по време на приемната и общинският кмет Маринела Николова. Тя сподели желанието на кметския управник Илиян Иванов да се поправят тротоарните плочки в центъра на селото. Предстои изготвяне на количествено-стойностна сметка, за да се види колко средства ще са необходими и, по възможност, да се заложат в бюджета за следващата година, обеща още Николова.

Един от въпросите, които й бяха зададени, бе свързан с използване на сградата на детската градина.

„За момента няма подходяща програма, по която да кандидатстваме и да обновим сградата. Имаме идеи или за кухня за възрастни и самотно живеещи хора или за защитено жилище да използваме сградата, но изчакваме подходящо финансиране”, каза кметицата. На срещата бяха поставени проблеми като дейността на местния пенсионерски клуб, преминаването на животни през пътното платно и това, че погазват тревата в детската площадка.
2018-11-12 16:10:48