В Бутан искат нов водопровод, ремонт на киносалона и улиците

В Бутан искат нов водопровод, ремонт на улици и киносалон

Третата изнесена приемна на кмета на община Козлодуй Маринела Николова и общинското ръководство бе в с. Бутан. Срещата се радваше на голям интерес от страна на жителите на селото. "Тази година обявихме обществена поръчка за закупуване на 800 осветителни тела, които до края на годината, трябва да се доставят в Общината.”, каза още г-жа Николова. Кметът съобщи и за намеренията на ръководството да има видео наблюдение във всички села.
Кметът на Бутан Ивайло Иванов, разказа за едни от големите проблеми за живущите в с. Бутан, а именно: нуждата от подмяна на водопроводи, ремонт на улици,  високата скорост, с която преминават превозните средства в центъра на селото, както и трудностите при почистване на гробищния парк, който през 2019 г. ще бъде заграден с ограда.

Стана дума и за киносалона и за състоянието на цялата сграда, в която се помещава читалището. Жителите поставиха на вниманието на общинското ръководство честите нарушения на обществения ред.
На срещата бяха поставени проблеми като: необходимостта от нова обществена тоалетна в близост до Кметството, преминаването селскостопанските машини на зърнопроизводителите. Да бъде почистен канала, който преминава през центъра, ако времето позволява обеща кметицата на Козлодуй.
„Търсим варианти да кандидатстваме по проекти, тъй като ще са ни необходими много средства за ремонти на пътищата и реновиране на сгради. Според изчисления, направени от Министерството на финансите, Община Козлодуй е една от 19-те общини от общо 265 в България, които са в отлично финансово състояние. Имаме над 120% събираемост на данъците. Поради тази причина догодина няма да получим изравнителна субсидия.”, съобщи в заключение Николова.
2018-11-10 16:45:32