Кмет отговаря лично на въпросите на граждани

Кмет отговаря лично на въпросите на граждани

Продължават традиционните вече изнесени приемни на кмета на Козлодуй Маринела Николова и общинското ръководство с граждани. Последната е с жителите на „Папур махала”. Присъстваха и живущи от ЖК-3 ЮГ и улиците около „Георги Димитров” и „Освободител”.

Въпросите от гражданите бяха много и за конкретни проблеми. Много от хората се оплакаха от лошото състояние на улиците и тротоарите, особено през есенно-зимния сезон. Кметът отговори, че и през 2019-та са планирани обновяване и рехабилитация на част от градската инфраструктура и че работата в тази посока продължава. Имаше зададени въпроси, свързани с  ЧЕЗ, ВиК-а и парофицирането на къщите. Последното, както отговори кметът, е свързано с планирани дейности на АЕЦ „Козлодуй”, като Общината поддържа връзка за това с ръководството на централата. Граждани сигнализираха за счупени контейнери и липса на пътна настилка на малки улички, като ул. „Враца”.

Засегната бе и темата с бездомните кучета, за които в най-скоро време ще бъде създадена ветеринарна общинска амбулатория. За неправомерно движещите се каруци хората се обърнаха към началника на РПУ – Козлодуй. Присъстващите се обединиха около това, че е свършено много за града и хората, но има още много проблеми за разрешаване.

 
2018-11-08 13:36:22