Стартира мащабно залесяване в Бяла Слатина

Стартира мащабно залесяване в Бяла Слатина

Тази седмица започва засаждането на нови фиданки по ремонтираната входна артерия в Бяла Слатина. До броени дни 130 нови дръвчета от вида Кълбовидна акация  ще украсят прясно обновената улица Николай Хрелков. Това съобщи за „Враца днес“ лично кметът на общината Иво Цветков. Отсечката вече е напълно рехабилитирана и разполага с нови тротоари и бордюри, поставени в рамките на проект, финансиран по програмата за развитие на селските райони.

Предстои нови 70 фиданки да украсят и улица „Климент Охридски“, която минава в идеалния център на града. За целта обаче трябва да се изчака края на строително-монтажните работи, които и в момента продължават, уточни Цветков. Залесяването на двата участъка се прави с общински средства, защото финансиране за озеленяване проектът не предвижда. Според агро експертите сега е най-подходящото време за засаждане на фиданки, тъй като е приключил вегетационният им период и листата са опадали. Очаква се до 2-3 години те да направят стабилна корона, обясни още градоначалникът.

Той съобщи, че екипът му възнамеряваме да залеси и централният градски парк. За нови, по-малки дръвчета, в момента се търси финансиране, допълни още кметът.
2018-11-06 16:46:50