Пак извадиха на тезгяха болницата в Оряхово

Пак извадиха на тезгяха болницата в Оряхово

Нова дата за продажба на МБАЛ – Оряхово обяви синдикът на лечебното заведение Красимир Иванов. Търгът ще се проведе на 3 декември. Цената този път е намалена с 60 на сто. Причината е, че въпреки многократните опити да се изтъргува обявената в несъстоятелност болница до момента няма нито един кандидат да сложи ръка на нея. Купувач се търси за земите, сградите, машините, съоръженията и оборудването на бившата болница. Пазарната цена на обособената част е в размер на 4 346 244 лв. В момента част от сградите са предоставени за безвъзмездно ползване на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца.

Оглед на лечебното заведение може да се извършва всеки делничен ден, категоричен е синдикът Красимир Иванов. Търгът ще се проведе чрез тайно наддаване. За участие в процедурата участниците в надпреварата трябва да внесат задатък от 10 на сто от оценката по обособената банкова сметка на синдика. Наддавателните предложения ще се подават в деня на продажбата. Резултатите от наддаването ще бъдат обявени от синдика в самия ден на продажбата в присъствието на участниците в търга, допълва Красимир Иванов.

Проблемите в оряховската болница ескалираха още през 2010 г. Заради забавени заплати персоналът на лечебното заведение излизаше на масови протести, но без резултат. Година по-късно фирма доставчик на медикаменти на болницата поиска обявяването й в несъстоятелност. Причината – дългове от няколко милиона лева.

След окончателното обявяване на оряховската болница в несъстоятелност синдикът Красимир Иванов направи няколко опита да изтъргува лечебното заведение. До днес обаче никой не пожела да сложи ръка на здравното заведение.

 

 
2018-11-06 10:05:00