Откриха нова спортна площадка в Зверино

Откриха нова спортна площадка в Зверино

Кметът на община Мездра изпълни бързо и качествено поетото към жителите на Зверино обещание за изграждане на нова спортна площадка. Дворът на местното училище СУ „Св. Климент Охридски“ е преобразен чрез полагане на висококачествена тревна настилка. Площадката е подсигурена с дренажна система, стабилна ограда, електрическо осветление и трибуна.

Щастливи и доволни бяха не само хората от инициативния комитет Христо Христов, Димитър Георгиев, Цветослав Найденов, Тодор Маринов и Ивайло Маринов, но и всички обичащи спорта хора от Искърското дефиле.

Пред радостните погледи на стотици жители и гости на Зверино кметът преряза лентата и откри новата придобивка на зверинчани.

„Искам да благодаря на инициативните младежи, без които тази площадка нямаше да съществува в този си вид. Огромни благодарности и на министъра на образованието, който изслуша моята идея за нашата обща инициатива и намери път за финансирането на това спортно съоръжение. Ще продължим облагородяването на района, защото той, освен за игра и за отдих, е и за  учение”, заяви Събков.

След официалното откриване млади и стари се включиха в демонстрационни срещи. Първо на изкуственото игрище сили премериха малчуганите на „Скала“ – Зверино и „Скала 2015“ – Оселна. След тях в битка се включиха ветераните на двата клуба.

 
2018-11-05 13:07:31