Кмет лансира иновативни идеи за бизнеса

Кмет лансира иновативни идеи за бизнеса

Обособяване на терени за инвестиции „на зелено“ и модернизация на промишлена зона за производства. Това са два от основните приоритети, които лансира пред представители на малкия и среден бизнес в Мездра кметът Генади Събков. Припомняме, че той подготви проект на програма за подпомагане на предприемачите в общината. Документът се осланя на актуалния бизнес климат, възможностите и перспективитепред неговото развитие.

„Знам колко ви е трудно да оцелявате в трудните икономически реалности и колко усилия коства да излезете „на плюс“. Ние от общинската аднминистрация сме зад вас и искаме да бъдем полезни. Чакаме конкретни препоръки, които да разпишем в програмата и да предложим за гласуване в общинския съвет“, каза на работната среща с бизнеса Събков. Той увери, че се търсят решения на инфраструктурните проблеми и се мисли върху атрактивни събития, които да промотират Мездра пред потенциални инвеститори. Съдейства се за обучение на млади предприемачи, скоро ще се наемат на работа и 50 хора с увреждания по национална програма.

Проектът в подкрепа на бизнеса предвижда подобрен достъп до електронни услуги, „отваряне“ на администрацията за нуждите на фирмите, развитие на общинската собственост в подкрепа на местната икономика. Специално внимание се обръща на реконструкцията и рехабилитацията на пътните участъци, които осигуряват достъп до промишлената зона в града. Идеята е да се гарантира и сигурността в района с изграждане на система за видеонаблюдение.
2018-11-02 16:42:52