Лукас Маскиано пристига в Козлодуй

Лукас Маскиано пристига в Козлодуй

Акустичен концерт ще изнесе в Козлодуй харизматичния аржентинец Лукас Маскиано. Проявата ще се състои на 29 ноември от 18.30 ч. в НЧХП „Христо Ботев”. Концертът ще е част от неговото поредно турне в България, което ще продължи две седмици и ще даде възможност на стотици негови почитатели отново да съпреживеят магията на неговото изкуство.

Певец, музикант, композитор, пътешественик, писател и непоправим авантюрист. Каквото и да кажем за Лукас Маскиано все ще е недостатъчно. Певецът е емблематичен с танго и фламенко интерпретации, и неповторим в изпълненията си на авторска музика. Концертите му по света, са паметни и разтърсващи. Той е въздействащ не само с гласа си, но и с визията си.

Лукас Маскиано е родом от Аржентина, провинция Буенос Айрес. Китарата, подарена му от баща му, когато навършва 8 години, се превръща в негова спътница за цял живот. На 18 години, певецът емигрира в Испания. Започва да свири на улицата, но не след дълго съдбата го среща със собственик на голяма продуцентска компания и така, както става в приказките от „уличен музикант“, Лукас Маскиано се превръща в един от най-известните изпълнители на испанската сцена. Наричат го любимецът на испанската интелигенция, защото текстовете които пише към песните си, са наистина трогателни и дълбоки. Към момента има издадени 9 албума.

Песните, заложени в репертоарът на концертите му, ще ни заведат до родния му дом в Аржентина, ще разкрият обратите, болката и носталгията, която творецът съпреживява в емигрантските си години, радостта от пътешествията до чудни и интересни страни, сред които е и България. И разбира се, като един типичен аржентинец, той ще пее за любовта.
2018-10-26 14:37:21