Мездра обнови 66 сгради и асфалтира 30 улици

Мездра обнови 66 сгради и асфалтира 30 улици

Мездра – пъстра палитра от багри, емоции и силни характери, придобива нов облик. През 2018 г. общината се превърна в своеобразна строителна площадка, като практически се извършваха ремонти във всяко населено място. До края на годината 30 улици в града и селата ще бъдат ремонтирани.

Отдалеч привличат погледи реновираните сгради на полицията, пожарната, блок 2, блок 5, блок 6, блокове "Леденик"1, 2, 4, блока на ул. „Сердика“ № 2 и още 20 други многофамилни сгради. Общо броят на обновените обекти по двете програми, по които Община Мездра работи  - ОПРР и Национална програма за енергийна ефективност, ще станат 66.

Готови са включените в инвестиционната програма за 2018 г. проекти за покрит пазар с трафопост, сервизно помещение и паркинг в Мездра, площадка - градина за отдих в Оселна, открита спортна площадка в Боденец, приют за бездомни кучета в Кален. В ход е търсенето на средства за тяхното реализиране.

В момента се провеждат процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител за ремонт на улици в град Мездра и обновяване на 3-ти и 4-ти етаж на сградите на Дома за възрастни хора с цел превръщането им в социален дневен център.

По програма INTERREG Румъния – България  е подписан договор за укрепване на свлачището в с. Игнатица.

На 8 октомври бе подписан договор за мащабна подмяна на водопроводи в четири села.

Направен бе ремонт на покривите на читалищата в селата Руска Бела, Люти брод и Дърманци. С нов вид са вече съблекалните и покрива на стадион "Локомотив". В момента се ремонтира покривът на ДГ „Слънчице“.

Задачите и обектите нямат край и за строителната група от ОП „Чистота“ няма почивен ден.

Нека се вслушаме в завета на  майстор Кольо Фичето: Да станеш едно с градежа и да го градиш тъй, че да остане!

Честит празник, скъпи строители!

инж. Генади Събков - кмет на Община Мездра

 

 

 

 


сн.1
сн.2
сн.3


2018-10-26 12:43:43