Козлодуй е в пълна готовност за зимата

Козлодуй е в пълна готовност за зимата

Заседание на Общинския щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия се проведе в Община Козлодуй. То е във връзка с приемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка през сезон 2018-2019 г. Членове на щаба са представители на АЕЦ „Козлодуй”, ЧЕЗ, ВиК, полицията, пожарната, болницата, кметове на кметства.
Кметът на Козлодуй Маринела Николова, която е и председател на щаба благодари на всички за добрата координация през миналата зима и изрази надежда, че всички институции ще подкрепят Общината и тази година. Представителите на АЕЦ „Козлодуй” запознаха присъстващите с предприетите мерки и действия от тяхна страна. По предложение на Общината и тази година уличната мрежа ще се обработва с екологични материали, а именно – с калциев хлорид, смес, която защитава както автомобилите, така и пътната настилка.
Своята готовност за съдействие заявиха и представителите на пожарната, болницата и ВиК.
На детските градини и училищата, както всяка година, ще бъдат предоставени чували със сол и пясък, с които ще могат да обработват стълбищата и входовете на сградите.
Общинското предприятие „Комунална дейност” също заяви, че е в пълна готовност да реагира на зимните условия.

 
2018-10-19 11:19:43