До 6 години затвор за блъсналия дете в Търнак

До 6 години затвор за блъсналия дете в Търнак

Шофьорът, блъснал 11-годишно дете в белослатинското село Търнак, е на път да бъде изправен на подсъдимата скамейка. Какъв точно обаче ще бъде обвинителният акт срещу Веселин Ранков,  зависи от резултатите на поръчаните експертизи от Районната прокуратура в Бяла Слатина. Наказанието за подобен род деяние е от 1 до 6 години лишаване от свобода. Това съобщиха за „Враца днес” отлично осведомени източници. Вчера в Бяла Слатина бяха разпитани над 10 свидетели по случая.

Междувременно напрежението в село Търнак продължава да ескалира. Една от причините за това е, че Ранков, който е директор производство във фармацевтична компания с база в селото, е освободен от ареста, въпреки че е карал пиян – с 1.48 промила в кръвта. Нямало основание да бъде задържан за по-дълго, тъй като деянието не е извършено умишлено. Ранков е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие, обясни районният прокурор на Бяла Слатина Методи Маринов. От държавното обвинение вече са поръчали направата на химическа, съдебно-медицинска и автотехническа експертиза. Едва след излизането на резултатите ще стане ясно какви ще са следващите действия на прокуратурата. Срокът на разследването е два месеца.

Блъснатото 11-годишна Сара продължава да е в много тежко състояние. Лекарите са съобщили на родителите й да очакват най-лошото. Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров възложи разследването на инцидента с блъснатото дете в Търнак на Националната следствена служба.
2018-10-09 10:19:15