Локо /Мездра/ разби Брусен

Локо /Мездра/ разби Брусен

Футболистите на ОФК „Локомотив-Мездра“ надвиха като домакин тима на „Ботевъ“ – Брусен в полуфинален мач за Kупата на Аматьорската футболна лига. Тимът на Христо Коилов бе съставен предимно от юноши. Срещата започна динамично, с размяна на атаки и на двата отбора. Още в 8-ата минута Браиан Стоянов можеше да открие головата сметка на ОФК „Локомотив-Мездра“, но ударът му премина близо до десния страничен стълб на вратата на „Ботевъ“.

Пресата на „червено-черните“ се засили и изпоти защитата на бруснени. В 30-ата минута на срещата Кирил Кръстев проби защитната линия и откри резултата в срещата с точен изстрел от непосредствена близост. Последваха пропуски на Браиан Стоянов, Кирил Кръстев и Александър Лазаров.

Второто полувреме започна ударно и още в 46-ата минута Кирил Кръстев бе фаулиран в наказателното поле след самостоятелен пробив по дясното крило. Стрелецът на „железничарите“ обаче пропусна от бялата точка. Пресата на ОФК „Локомотив-Мездра“ принуди „Ботевъ“-ци да преминат на контра-атаки с извеждащи пасове в дълбочина. Атаките на „Локомотив“ обаче оставяха защитната линия на „Ботевъ“ неподготвена. В една такава атака Павел Атанасов от тима на „Ботевъ“ влезе грубо на набиращия скорост Кръстев и главният съдия на срещата Росен Гановски вдигна директен червен картон на Атанасов. Така бруснени останаха да доиграват срещата с човек по-малко. В 59-ата минута, след пас на Браиан Стоянов, Кирил Кръстев намери освободения от вратаря на бруснени Иван Тончев ъгъл и отбеляза второто си попадение в срещата.

Резултатът стана класически след точен изстрел на Момчил Манчев от границите на малкия пеналт в 65-ата минута.

 
2018-10-04 15:28:38