Провал! Никой не иска болницата в Оряхово

Провал! Никой не иска болницата в Оряхово

Никой не иска да „сложи ръка” на Многопрофилната болница за активно лечение в Оряхово. На провелия се преди дни търг чрез тайно наддаване никой не е проявил интерес към обявеното в несъстоятелност лечебно заведение. Това установи проверка на „Враца днес”. Болницата е извадена на тезгяха от синдикът Красимир Иванов. Купувач се търси за земите, сградите, машините, съоръженията и оборудването на бившата болница. Пазарната цена на обособената част е в размер на 7 243 740 лв.  В момента част от сградите са предоставени за безвъзмездно ползване на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца.

Очаква се до дни синдикът Красимир Иванов да обяви нова дата за продажба на фалиралото здравно заведение.

Проблемите в оряховската болница ескалираха още през 2010 г. Заради забавени заплати персоналът на лечебното заведение излизаше на масови протести, но без резултат. Година по-късно фирма доставчик на медикаменти на болницата поиска обявяването й в несъстоятелност. Причината – дългове от няколко милиона лева.

След окончателното обявяване на оряховската болница в несъстоятелност синдикът Красимир Иванов направи няколко опита да изтъргува лечебното заведение. До днес обаче никой не пожела да сложи ръка на здравното заведение.
2018-09-26 12:54:15