Тържество, рокери и походници за събора в Долна Кремена

Тържество, рокери и походници за събора в Долна Кремена

По традиция на  22-ри септември се отбелязва Денят на Долна Кремена, организиран от кметството.

Празникът беше открит от кмета на населеното място Анюта Маньовска, която поздрави жителите на селото с празника и им пожела здраве, щастие и много празнично настроение. Благодари на спонсорите и Община Мездра, които са направили възможен днешния празник, на майстора на грейналата реновирана църква в село. Изказа още своята благодарност на жените от женска певческа група от с. Долна Кремена, пожелание да са все така да носят младежкия дух в сърцата си.

Гости на тържеството бяха кметът на Община Мездра – инж. Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, общински съветници, кметове на населени места от общината.

В приветственото си слово към присъстващите кметът инж. Генади Събков изрази задоволството си от поредната си среща с долнокременчани, с думите:

„На днешния двоен за вас празник искам да ви поздравя за непокорния дух и за онова, което правите и в днешно време. В нас винаги трябва да остава заслуженото самочувствие, че сме потомци на гордо непокорно племе. Честит празник и страхотно настроение“.

Яна Нинова пожела: „Да бъдем достойни наследници на дедите си, да бъдем единни и дейни. Независимост означава освен свобода и воля за достоен живот. Само сплотени и единни можем да направим държавата  си такава, каквато искаме да бъде“.

На центъра бяха посрещнати и участниците в традиционния велопоход, посветен на Деня на Независимостта. Най-възрастен участник тази година бе Веселин Петров на 60 години, най-млад –  6 –годишната Деница Любомирова - първокласничка в училище  „ Христо  Ботев“. Селото посрещна и рокери от клуб „Кан Аспарух 681“, които почтително застанаха прави и присъстваха на тържеството.

Тържественият концерт беше открит от женска певческа формация при читалище „Просвета- 1897“ – с. Долна Кремена с художествен ръководител Кръстьо Стефанов. Празникът продължи с изпълнение на деца от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Мездра.

Общата трапеза и кръшните хора, звучали до късна вечер, отпуснаха сърцата на празнуващите и направиха деня запомнящ се.
2018-09-22 16:16:03