Мездра отбелязва европейския ден без автомобили

Мездра отбелязва европейския ден без автомобили

22 септември е последният ден от Седмицата на мобилността, която се отбелязва в цяла Европа с различни прояви. Община Мездра ще се включи в инициативата за 16-та поредна година с велопоход до с. Долна Кремена и обратно и с майсторско управление на велосипед.

Старт за велопохода – 9:30 ч., на паркинга на хотел „Родина“. Всеки участник ще получи талон за томболата, последваща събитието. Надпреварата няма състезателен характер и е без ограничение на пол и възраст. Колоната ще бъде ескортирана от полицейски автомобили на  Районно управление на МВР - Мездра. В с. Долна Кремена участниците ще направят почивка и ще присъстват на тържественото честване на празника на селото.

В състезанието по майсторско управление на велосипед могат да се включат ученици I-VII клас след предварителна заявка.

Състезанието ще се проведе на площад „България" и ще започне в 11.00 часа. Децата ще бъдат разделени в четири възрастови групи: I-II клас момчета и момичета, III-IV клас момчета и момичета, V-VII клас момчета и момичета. Надпреварата за демонстриране на майсторското управление на велосипед ще включва: слалом, осморка и улей.

Документи за участие се подават в ст. 216 на Община Мездра при г-жа Жанета Маринова.
2018-09-20 16:15:40