Тържествено откриха учебната година в Мизия

Школо посреща първолаци след години суша

Тържествено бе открита новата учебна 2018-2019 година във всички училища и детски градини в община Мизия.

За първи път от години в мизийското село Крушовица се радваха на цяла паралелка от 16 първокласници на първия учебен ден. Гости на тържеството бяха кмета на селото Илия Илиевски и Цветанка Дамянова, гл. експерт „Образование и култура” в общината.

В професионалната гимназия „Васил Левски” тази година ще се обучават 130 ученици в 7 паралелки. 23-ма осмокласници, които за пръв път прекрачват прага на училището, бяха посрещнати с хляб и сол, а зам. кметът на общината Николай Нековски поздрави учителите и учениците от свое име и от името на градоначалника д-р Виолин Крушовенски.

Под пъстра арка от цветя и балони учениците прекрачиха прага на Основно училище „Цанко Церковски“ в слънчевото утро на 17 септември. На празника бяха дошли гости, много родители и учители- пенсионери. Директорката на училището Галина Вълчанова поздрави всички с началото на новата учебна година и пожела тя да бъде ползотворна и успешна, а Венера Горанова, директор на Дирекция „АПИОФД” в Община Мизия прочете поздравителен адрес от името на кмета.

С вълнуващо тържество бяха посрещнати малките първокласници, които тази година ще се учат в две паралелки.

В празнична обстановка премина първият учебен ден и в останалите две основни училища. 

Успешен старт на учебната 2018/2019 г. беше даден и във всички детски градини. С подкрепата на Общината, доброволци, родители, учители и помощен персонал Детска градина „Незабравка” в Мизия успя да се справи с щетите, нанесени от пороя през месец юли и посрещна на 17 септември своите възпитаници.

В ОУ „Отец Паисий” Софрониево празника уважиха кмета на селото Демира Димитрова, общинския съветник Галина Ангелова и гл. експерт „Здравеопазване и социални дейности” Малинка Мариновска.

Всички първокласници от общината получиха за празника книжки с приказки и лично послание към всяко дете от кмета д-р Крушовенски.
2018-09-19 15:56:27