Министър откри фестивал на изкуствата и занаятите

Министър откри фестивал на изкуствата

Фестивал на изкуствата и занаятите се проведе за втора поредна година в Козлодуй. Проявата се състоя от 14 до 16 септември в Ботев парк. Близо 900 участници – занаятчии, художници, артисти се включиха в него. Публиката, посетила форума, наближи  5 000 души. Фирмите, спонсорирали събитието са над 30, като, разбира се, най-голяма помощ на Община Козлодуй бе оказана от АЕЦ „Козлодуй”.

Колоритен, огнен, вълнуващ – такъв беше Фестивалът на занаятите и изкуствата. На официалното откриване специален гост беше министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Приветствам усилията на местната власт да насърчава богатото културно-историческо наследство в региона”, каза министър Ангелкова.

Празниците на занаятите и изкуствата разтърсиха посетители и участници. Козлодуй се превърна в ново притегателно и самобитно културно средище.  

На закриването на събитието кметът на Козлодуй Маринела Николова, благодари от сърце на всички и сподели гордостта и вълнението, които изпитва от всичко случило се през трите приказни дни. Екипът от общинска администрация, организирал грандиозния форум, гледа вече напред – към третото издание на Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще се състои точно след една година на същото място и по същото време.


1
2


2018-09-19 09:24:42