Кметът на Мездра с подарък за всеки ученик

Кметът на Мездра с подарък за всеки ученик

Под пъстри арки от цветя и балони учениците от община Мездра прекрачиха прага на родното училище.

128 малчугани за първи път чуха училищния звънец. Празнична еуфория беше обхванала множеството родители, учители и деца, застинали под звуците на химна, прегърнали букета за любимата учителка.

Кметът на Общината инж. Генади Събков в приветственото си слово пред ученици, учители и родители, събрани пред прага на ОУ „Христо Ботев“ в Мездра, изказа вяра в бъдещото поколение:

„Нашата надежда е свързана с нашето бъдеще, с нашите деца. Това е нашето съкровище и ние сме го поверили на вас, скъпи учители – на вашия професионализъм, на вашето човешко отношение към тях“.

Откривайки новата учебна година и посещавайки водените от г-жа Димитрина Драганчева първокласници в СУ „Св. Климент Охридски“ с. Зверино, инж. Събков пожела на азбукарчетата лек преход от света на приказките към света на науката. Кметът поздрави колектива и се запозна с напредващия ремонт на спортната площадка в двора на училището.

Всеки ученик, прекрачил прага на учебното заведение в общината, получи и специален комплимент от Община Мездра – чаша с персонално пожелание от кмета на Общината.

В ПГ по МСС учебната година започна с нов директор и 18 ученици в VIII клас. Представители на „БДЖ Пътнически превози“ ЕООД бяха специални гости на откриването. Те са партньори на дуалната форма на обучение, която стартира тази година.

В другата професионална гимназия – „Алеко Константинов“, годината започна с нови 39 ученици в VIII клас.

С тържествени програми отвориха врати и другите мездренски училища – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Васил Кънчов“ – с. Моравица.

Представители на Общинска администрация поздравиха деца, родители и учители и връчвайки букети на директорите на учебните заведения, пожелаха благополучие и успех. Отслужените традиционни водосвети, детските музикални и танцови изпълнения, огласили училищните дворове на Мездра, Моравица и Зверино направиха слънчевия есенен ден усмихнат и запомнящ се.

 
2018-09-18 09:39:41