Бяла Слатина чества подобаващо празника си

Бяла Слатина чества подобаващо празника си

По традиция Денят на Бяла Слатина започна с празничен водосвет, отслужен от отец Тодор Дудов в храм „Света Параскева“. Десетки вярващи се черкуваха за здраве, а за всички имаше и курбан. По това време за най-малките на фестивалната сцена на площада имаше забавно шоу „Мама и аз“ и детско утро с „Улица Вълшебна“.

Официално бе открит и новият постамент, на който са изписани имената на почетните граждани на Бяла Слатина и нейните кметове от Освобождението до днес. Композицията е изградена от врачански камък и включва две колони с имената на заслужилите белослатинци. Осветление и зеленина завършва стилната аранжировка на паметника.

Спазена бе и традицията от последните години с открито студио да бъдат представени актуалните проекти и инфраструктурни обекти, които се реализират в общината.

Патриотично настроение в празничната вечер дадоха певците, музикантите и танцьорите от ансамбъл „Чинари“.

Честта да издигнат флаговете на Бяла Слатина, България и Европейския съюз тази година се падна на кмета инж. Иво Цветков, председателят на ОбС Веселка Борисова и народния представител Красен Кръстев. На официалната трибуна редом с тях се качиха още народният представител Николай Сираков, зам.-кметовете Петър Петров и Тихомир Трифонов, директорът на „Басейнова дирекция“ инж. Петър Димитров, почетните граждани на Бяла Слатина Христина Христова, Любчо Чомаковски и Петър Доневски.

„Панаирът е място, в което се събира проекцията на миналото и перспективата за бъдещето. Той е доказателство за силната ни връзка с родния град , с общата ни мисия да запазим традициите, но и да го превърнем в модерен град, който носим в сърцата си. Трябва силно да вярваме, че с инициативност и воля, с трудолюбие и упоритост ще развиваме нашия град и община. Сплотени, с достойнство и вяра да продължим напред и за много благодатни години!“, заяви в словото си кметът на общината инж. Иво Цветков.

Концертът на сръбската фолк легенда Неда Украден бе специален поздрав за всички присъстващи, а красива заря бе кулминацията на празника на Бяла Слатина.

Иво ЙОРДАНОВ  


сн.2
сн.3
сн.4
сн.5


2018-09-16 12:49:04