Министър Ангелкова: Всеки българин трябва да се качи на "Радецки"

Министър Ангелкова: Всеки българин трябва да се качи на

По покана на общината министърът на туризма Николина Ангелкова посети Козлодуй. На нея се падна честта да открие второто издания на Фестивала на занаятите и изкуствата. Ето какво сподели тя за събитието:

"В Козлодуй с кмета на града Маринела Николова открихме втория Фестивал на занаятите и изкуствата. Той ще продължи три дни и ще събере много майстори, творци и любители на фолклора. Тази година е включен и детски панаир с няколко художествени ателиета. За събитието са пристигнали близо 2 хиляди гости и туристи. Приветствах усилията на местната власт да насърчава богато културно-историческо наследство в региона. За 2017-а туристическите нощувки тук са били близо 21 500 и са се увеличили с около 2200 спрямо предходната година.

Посетих парахода музей „Радецки“ в гр. Козлодуй и препоръчвам на всеки българин да направи същото. Впечатлена съм от историята на тази наша национална светиня, която е сред най-известните 100 национални туристически обекта. За възстановяването на кораба в няколко кампании са участвали милиони българи. Община Козлодуй и Врачанска област са не само средище на съвременната енергетика, но и притегателно място за любители на природата, историята и културното наследство."

Всичко за фестивала очаквайте в следващия брой на в. "Враца днес"


сн.1


2018-09-15 09:38:54