Локо /Мездра/ разби Дряново с 2:1

Локо /Мездра/ разби Дряново с 2:1

Отборът на ОФК „Локомотив-Мездра“ успя да грабне трите точки насред Дряново след победа с 2:1 над другия дебютант в Северозападната Трета лига ОФК „Локомотив“ - Дряново. Играчите на Христо Коилов излязоха на терена в балканския град готови за битка. Още с първата си атака, „локомотивци“ бяха на косъм от откриване на головата си сметка, но изстрелът на Румен Рангелов мина покрай страничния стълб на вратата на дряновци. Последваха още няколко опасни положения, но вратата на домакините оставаше суха.

В 20-ата минута Алексзандър Петров направи пробив по дясното крило и намери свободния в центъра Илия Илиев. Капитанът на мездренчани отправи топовен изстрел от около 30 метра, оставяйки вратаря на ФК „Локомотив“ - Дряново в безпомощна ситуация и откри резултата в срещата. Пресата на мездренските „локомотивци“ продължи, като на три пъти върхът на мездренската атака Валдемар Стоянов остана на стрелкова позиция, но спасяванията на вратаря на дряновци не позволиха головата сметка да набъбне значително. В 38-ата минута на срещата след грешка в отбраната на  ФК „Локомотив“ - Дряново, Кирил Кръстев намери с точен пас Илия Илиев, който успя да промуши топката зад защитната линия, където набиращият скорост Валдемар Стоянов прониза с воле вратаря на дряновци. До полувремето до по-интересни положения не се стигна. През втората част на срещата пресата на мездренските футболисти продължи, изнасяйки нападението предимно по крилата. Домакините се прибраха в своята половина и разчитаха предимно на контра-атаки и статични положения.

В 58-ата минута на срещата, при изнасяне на топката в предни позиции от странично хвърляне, централният нападател на ФК „Локомотив“ - Дряново Рачо Генков бе оставен непокрит и върна едно попадение, въпреки напълно основателните претенции на играчите на Христо Коилов за игра с ръка при овладяването на топката от Генков.

Срещата се доигра при видимо преимущество от страна на мездренските „железничари“, които до края на срещата продължиха нападателната си игра, но до повече голове така и не се стигна.

 
2018-09-10 17:05:16