Читалище с дарителска кампания в помощ на хора в нужда

Читалище с дарителска кампания в помощ на хора в нужда

Движещо звено на дарителска кампания под надслов "Чрез нас - от Вас за Вас" е читалището в Селановци. От там за поредна година инициират събиране на запазени дрехи, обувки и играчки, които се разпределят измежду деца и възрастни хора в нужда.

„Превърнахме кампанията, която правим от 8 години насам  в целогодишна. Хубавото е, че хората откликват на нашия призив за даряване. Вещи, които кътаме с години в гардеробите биха могли да се превърнат в чудесен подарък за човек който няма финансовата възможност дори да си закупи дрехи. Наши дарители са дори жители на съседни села. Лошото е, че през последните години се повишава броят на хората живеещи в бедност и имащи нужда от нашата помощ“, споделят от читалището в Селановци.

Част от събраните вещи се дават на децата посещаващи местната ДГ „Мир“ и ОУ „Никола Й. Вапцаров“. Сред даренията има и ценни предмети, като например стари носии, с които се до обогатява музейната сбирка на селановското читалище. Приемат се и книги, основно литература, която се изучва в училищата, като с този вид дарения се допълва библиотеката.

 

 

 

 
2018-09-07 10:02:43