Поетеса представи първата си книга

Поетеса представи първата си книга

„Самодивка“ е първата книга, която издава Цветинка Стоянова. Детската поетеса е „Старши специалист социални услуги и деловодство“ в Общинския център за социални услуги и дейности – Мездра, работа, която я среща с много деца от социално слаби семейства. Тези деца, и на първо място двамата й синове, са вдъхновението за написването на „Самодивка“.

 „Самодивка“ е съвместен проект с автор Цветинка Стоянова и художник илюстратор Стела Цветкова и ще се разпространява предимно в София от компания „Вижън“ и фонд „Мисия“.  Премиерата в Мездра е благотворителна и е насочена към децата от социално слаби семейства, ползващи услугата „Топъл обяд“. Със събраните средства ще им бъдат подсигурени тетрадки и други пособия за училище. С покупката на всяка книжка, дарителят получава и гривничка на благотворителния фонд „Мисия“.

Представянето на книгата бе в библиотеката на НЧ „Просвета- 1925“, а гостите бяха посрещани със сангрия, поднесена им от „самодиви в бели премени“.

Цветинка Стоянова благодари на всички присъстващи за емоцията, съпътстваща събитието, на чаровните „самодивки“ – за приказната атмосфера.
2018-08-31 10:05:55