Откриха нова модерна и безопасна детска площадка

Откриха нова модерна и безопасна детска площадка

Народният представител Красен Кръстев и кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков прерязаха лентата на нова детска площадка в града. Част от средствата са осигурени след участие в конкурса  „Обичам природата – и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ за 2018г. Финансирането е 9 995,00 лв.

По проекта са закупени катерушки,  кошчета за отпадъци, тревна смеска и храсти. Със средства от общинския бюджет са осигурени допълнителни средства за подмяна на настилки, ново осветление, подмяна на бордюри. Основната цел е мястото отново да стане привлекателно за развлечения на малки и големи.

Освен че са запазени и ремонтирани старите съоръжения, на площадката са инсталирани и нови уреди за игри и забавления – детски люлки за деца до и над 3 годишна възраст, съоръжения за катерене, комбинирани детски съоръжения. Обособена е и индианска шатра. Помислено е и за здравето и безопасността на децата по време на игра, като за целта са положени  ударопоглъщащи каучукови настилки, които омекотяват евентуални падания на децата и предотвратяват наранявания.

 

 
2018-08-30 09:54:03